Kulinaria admin  

Doskonała technika wtłaczania przypraw do mięs

Chociaż marynowanie obejmuje skuteczne techniki aromatyzowania, wstrzykiwanie soków jest idealnym sposobem na nadanie mięsu wspaniałego smaku.Jest to technika, która zapewnia, że tkanki pozostają wilgotne i soczyste nawet po ugotowaniu. Dlatego w tym artykule wyjaśnimy Ci wszystko o marynacie lub wtryskiwaczach przypraw i jak ich używać, aby uzyskać najlepszy smak z żywności, którą wprowadzasz na rynek.

Wybierz odpowiednią formułę

Chociaż profesjonalne przepisy na wstrzykiwanie mięsa często były ściśle strzeżonymi tajemnicami, nie oznacza to, że Twoja firma nie może dodać kilku składników, aby wzmocnić smak kawałka mięsa. Oznacza to, że być może będziesz musiał wymyślić swoją własną formułę do wstrzykiwania mięsa.

Jest kilka rzeczy, o których należy pamiętać, gdy to robisz. Pierwszą z nich jest to, że nie należy przesadzać z dodawaniem soli lub różnych przypraw. Należy dążyć do podkreślenia naturalnego smaku mięsa, a nie do jego zdominowania.

Tworząc mieszankę, możesz użyć różnych składników, takich jak masło, czosnek, oliwa z oliwek i olej. Do tego dochodzą syropy, buliony, sosy, wywary i wiele innych. Ograniczeniem jest tylko wyobraźnia, choć należy upewnić się, że wybrane składniki uzupełniają mięso. Możesz użyć kilku innych stałych składników, ale powinny być one jak najmniejsze. Kiedy to robisz, powinieneś upewnić się, że masz odpowiednio dobraną wielkość igły do wstrzykiwania mięsa.